Toolmaster Flash: Update mei '24

In de afgelopen maand lag de focus op het uitbreiden van de applicatie voor opmaken verslagen EPC en werd er goede voortuitgang geboekt bij onze agenda tool, en integratie met sharepoint. Heel wat nieuwe zaken in aantocht!

Ons doel is om ervoor te zorgen dat jullie werk met Toolmaster nog vlotter, efficiënter en gestroomlijnder verloopt. Bent u klaar om te ontdekken wat er nieuw is? Let's take a look!

Belangrijkste updates in de kijker!

1. Checklijsten voor EPC verslagen!

In de loop van volgende week wordt onze nieuwe applicatie live geplaatst, waar je nu ook tal van andere verslagen mee zal kunnen opmaken zoals: plaatsbeschrijving, EPC NR, Asbest,...

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de update aan de checklijsten die je nu de optie heeft om geavanceerde formulieren toe te voegen met opties zoals; tekst veld, nummer veld, selectie box en toggle.

Wil je dit al eerste gaan proberen? Geef ons een seintje!
Get in touch!

2. Sneller tekst/foto's invoegen bij opmaak VGP of andere documenten.

Omdat een veiligheid-en gezondheidsplan in veel van de gevallen wat specifieke projectgebonden opmerkingen nodig heeft, werd de optie voorzien om custom tekstvelden toe te voegen in de document templates.

Door daar tekstvelden toe te voegen heb je de optie om ze eenvoudig in te vullen bij het bekijken van het document in het project zelf. Hier kan je dan de nodige tekst of foto's gaan invoegen en het document nog sneller gaan opmaken!
Skip to Content

3. Pitching Toolmaster for investors! 

Afgelopen week hadden we de kans om Toolmaster voor te stellen aan het investeringsnetwerk van IMEC.Istart. Dit allemaal ter voorbereiding van onze meer actieve fase die in de loop van 2025 van start gaat.

Dit jaar focussen we verder om de meest complete toolset te worden voor bouwkundige studiebureaus. Volgend jaar tonen we graag even wat voor tijdwinsten er mogelijk zijn met betere technologie!

Coming soon! 

Filters in overzicht op percentages van de aangeleverde stavingsstukken (95% voltooid)

De optie om ook te gaan filteren op de percentages wordt binnenkort ook toegevoegd aan het overzicht in de interne werking. Op deze manier kan er snel gefilterd worden op de projecten waar kan gestart worden met de voorlopige eindaangifte of welke projecten volledig kunnen afgerond worden. Dit kan gedaan worden op bedrijfsniveau of op niveau van de verantwoordelijke documenten. Standaard filters kunnen snel worden opgeslagen en gebruikt om het nodige overzicht te verkrijgen!

Sharepoint, onedrive, Google drive, FTP integratie werd terug opgestart (75% voltooid)

De update rond de integratie van SharePoint en andere toepassingen zoals Google Drive, FTP, ... werd deze maand terug opgenomen van onze kant uit. We vinden het belangrijk dat jullie alle data in eigen handen hebben en zelf kunnen beslissen waar jullie alles gaan opslaan. Als de basis hiervan werd opgezet kunnen we snel gaan integreren met andere platformen die relevant zijn voor jullie. Moest je verzoeken hebben, laat maar horen!

Agenda Integratie in Toolmaster (95% voltooid)

Met deze update willen we het maken van planningen voor plaatsbezoeken (zoals ventilatiemeting, blowerdoortest, waterkeuring, ...) 85% gaan versnellen. Dit doen we door het mogelijk te maken dat de klant zelf zijn afspraak kan inplannen in de agenda van de persoon die de inspectie gaat uitvoeren. Bij het maken van zo een planning wordt rekening gehouden met enkele voorwaarden zoals; reistijd, verlofdagen, ... Deze is bijna klaar om uit te rollen, de koppeling met  Google en Outlook kalenders staat reeds op punt! Nu wordt nog gekeken om dit intern te testen en om de agenda afspraken te gaan koppelen aan projecten in Toolmaster. 

Interesse om dit uit te testen?

Get in touch!

Overzicht alle product updates:

  1. Nieuwe design Toolmaster: De eerste stappen werden gezet om nieuwe design elementen te introduceren. Deze worden gebruikt bij onze formulieren, agenda tool, en voor alle andere nieuwe zaken die worden toegevoegd!

  2. Volgorde van de foto's in verslag: Volgorde van de foto's in het verslag worden terug exact overgenomen uit de applicatie.

  3. Snelheid optimalisatie voor planning en verslagen: Verschillende pagina's onder interne werking geoptimaliseerd. Deze laden nu tot 10x sneller!

  4. Volgorde wijzigen in modellen en vormgeving: Volgorde van de templates kan gewijzigd worden in de modellen en vormgeving, en wordt zo overgenomen in de projecten.

  5. Rechten - gebruikerstoegang toegevoegd: Je kan nu bepaalde medewerkers de rechten geven om de gebruikerstoegang aan te passen van projecten. In het verleden was dit enkel mogelijk door de hoofdgebruiker.

  6. Nieuwe variabele in document templates: Er werd een nieuwe variabele toegevoegd met de datum van vandaag. Op deze manier kan je deze opnemen in de document templates om VGP, PID's en andere documenten te maken.
  7. Vergadering op kaart: Indien een planning wordt aangeduid als een vergadering, dan wordt dit weergegeven op de kaart als een uitroepingsteken.

  8. Gedeelde verslagen in overzicht: Voor de projecten die gedeeld zijn, zie je nu ook alle verslagen in het verslagen overzicht in de interne werking. 
  9. Download projecten uit overzicht: Optie terug toegevoegd om lijsten te exporteren uit het overzicht in de interne werking.

Key tip voor iedere Toolmaster gebruiker:

Wist je dat je door op je scroller te klikken van je muis, de gewenste pagina opendoet in een nieuw tabblad?

Als je met je linkermuis op een link klikt dan opent dit in hetzelfde tabblad waar je reeds in aan het werken bent. Als je op diezelfde link klikt, maar met je scroller, dan zal deze pagina gaan openen in een nieuw tabblad.

Op deze manier kan je in verschillende gevallen een stuk sneller gaan werken met Toolmaster!

Schrijf je in op Toolmaster Flash

Styled Form

Extra nieuwsberichten:

juli 12, 2024
Optimalisatie veiligheidscoördinatie

Veiligheidscoördinatie is een taak die heel wat administratie met zich meebrengt. Dit moet geoptimaliseerd worden anders is het onmogelijk om alles op te volgen.

Lees meer
mei 6, 2024
Toolmaster Flash: Update april '24

Hier brengen we je de laatste updates over onze software; Samenwerken met alle partijen, Teamleader integratie, ...

Lees meer
september 25, 2024
Praktische toepassingen voor AI in de bouw (Buildwise)

Opmaken werfverslagen veiligheidscoördinatie is een van de belangrijkste taken van een veiligheidscoördinator. Dit op een gestructureerde manier kunnen aanpakken is een must.

Lees meer
1 2 3 5